helmond

Bakpiet

De Bakpiet staat met zijn collega’s elke dag druk te kneden en te bakken in de Bakkerij van het Kasteel van Sinterklaas. Hij maakt de heerlijkste pepernoten, speculazen en suikerbeesten voor 5 december. Je kunt nu ook al zelf aan de slag, want de Bakpiet heeft enkele van zijn geheime recepten op deze site geplaatst.

Wat is je naam?

Bakpiet

Wat is je werk in het Kasteel van Sinterklaas?

Wat denk je? Pepernootjes bakken natuurlijk! En chocoladeletters, en taai taai, en marsepein en natuurlijk speculaas!

Wat is je favoriete plek in het Kasteel van Sinterklaas?

Moet je dat nu nog vragen? De Bakkerij natuurlijk! De geur van verse pepernootjes, hmmm!

Wat is je favoriete snoepgoed/eten?

Mijn favoriete snoepgoed is elke dag weer anders.. Als ik veel pepernootjes heb gemaakt, dan vind ik taai taai weer lekkerder. En als ik chocoladeletters heb gemaakt, dan weer pepernootjes.

Wat is je favoriete kleur?

Mijn favoriete kleur is bruin: de kleur van taai taai, speculaas, pepernootjes en chocoladeletters natuurlijk!

Wat mis je aan het kasteel als je in Spanje bent?

Ik mis het bakken van al dat snoepgoed op hoge snelheid! In Spanje doen we het wat rustiger aan allemaal. Meestal ben ik dan nieuwe recepten aan het testen.

Wist je dat…

… ik eigenlijk het meeste van vierkante pepernoten houdt?

Ga naar professorpiet